Bruger du ledelse i din ledelse ?

For at prøve noget nyt er der i dette nyhedsbrev en lidt anden vinkel end normalt og en gevinst til en heldig deltager.

Du er også velkommen til at sende dette videre til en i dit netværk. Jeg håber du vil lege med.

Folkeskoleelever lærer at tale lige godt engelsk, uanset om deres lærer er uddannet som engelsklærer eller ej. For ifølge en analyse fra tænketanken CEPOS har det nemlig ingen betydning på elevernes faglige niveau og udbytte af undervisningen, hvorvidt lærerne har eller ikke har linjefagskompetencer i de fag, de underviser i.

”Det er ikke nødvendigvis deres faguddannelse, som gør dem til dygtige lærere. Det kan derimod ligeså vel være en række andre faktorer såsom engagement og ledelse, som spiller ind på skolens præstationer,” siger forskningschef Henrik Christoffersen, CEPOS.
Det svarer i erhvervslivet til, at en dygtig leder af eksempelvis et advokatfirma skal rumme andre kvalifikationer end blot at være Danmarks bedste advokat, ligesom en fagligt dygtig elektronikingeniør heller ikke er selvskreven som leder i en teknologivirksomhed.

Høj faglighed kan være en stor hjælp men er aldrig tilstrækkeligt til at lede en virksomhed. Som leder er det nemlig afgørende også at have personlige ledelseskompetencer, drive og engagement, evne at tænke visionært, være målrettet, kunne kommunikere, kunne udvise empati og have evnen til at skabe resultater.

Er ledelsen i din virksomhed primært faglige verdensmestre? Eller har de også arbejdet med nogle af ”de andre” og lige så væsentlige kompetencer?

Hvad vil du svare på dette spørgsmål?
I min virksomhed er ledelsesgruppen stærk på:
# Faglige kompetencer
# Ledelsesmæssige kompetencer
# Både faglige og ledelsesmæssige kompetencer
# Det varierer meget fra leder til leder

Måske kunne du opnå resultater som du ikke har opnået før, med lidt mere ledelse i din ledelse?

De bedste hilsner
Michael

Få gratis inspiration
It´s all about mindset
Vi sender ikke Spam kun gratis inspiration
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig nyhedsbrev
ErrorHere