Derfor skal topledere ikke dyrke triatlon

Af en eller anden grund er det ikke længere nok for danske ledere at stå i spidsen for en virksomhed og sørge for afkast, medarbejdere og kunder. Flere og flere topchefer dyrker nemlig ekstremsport i fritiden.

Men er sport ikke sundt og godt?

Jo, det er det da afgjort. Og motion i moderat omfang er voldsomt stress nedsættende og fysisk fantastisk på alle måder.

Så hvorfor har en tidligere professionel golfspiller som mig så noget imod triatlon og iron mans?

Svaret er, at det har jeg egentlig ikke, tværtimod. Jeg elsker at man sætter sig et mål og gennemfører det. Og oftest er det sådan, at jo større målet er, jo større er glæden og tilfredsstillelsen.

Så skoen trykker et helt andet sted. Du kan nemlig ikke vinde guldmedalje i mere end en sportsgren af gangen. Det at være leder er en fuldtidssportsgren, som oftest supplerer den sportsgren, der hedder partner, børn, hus og venner. Så allerede der er bægeret godt fyldt op. Og faktum er, at du vinder, der hvor du har fokus.

Typisk oplever jeg, at når en person påtager sig en så stor opgave som et triatlon eller ironman, så sker det på bekostning af de andre ”sportsgrene” man deltager i.

At argumentere for sin mision ved at sige, at man kan prioritere sig ud af det hele, holder desværre ikke. På et tidspunkt kommer selv den mest flittige sjæl til kort, og der må vælges.

Alternativt må der tages nogle valg, og man må gøre op med sig selv, om man vil være middelmådig på flere områder eller ekstraordinær i de ting, man finder vigtigst.

Den sidste proces kan man kun lykkedes med, hvis man får defineret, hvad der er vigtigst i ens liv og finder modet til at holde fokus på ting, som står øverst på listen.

1: Find ud af, hvad der er vigtigst i dit liv. Privat som professionelt.

2: Vælg til, vælg fra og hold fast. Sig nej til det mindre vigtige og hold fast igen.

3: Afklar med dig selv, om du er typen, der helst vil sprede dig ud over flere forskellige områder, eller om du vil være ekstraordinær på færre områder.

God træning med det, som du har valgt. Og husk at lade det andet ligge.

Michael Hansen

Få gratis inspiration
It´s all about mindset
Vi sender ikke Spam kun gratis inspiration
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig nyhedsbrev
ErrorHere