Googles budskab til sine medarbejdere: Vær rar!

Min målgruppe er ambitiøse mennesker. Altså mennesker, som gerne vil gøre det lidt bedre i morgen end de gjorde i dag. Mennesker, som ønsker at slutte ugen af og kigge tilbage på, at de har skabt eller udrettet noget.

Det er mennesker som bevidst eller ubevidst har billeder inde i hovedet af drømme, mål og ting, de vil opnå. Om det så er at blive børnehavens bedste pædagog eller at overtage den nuværende CEO´s plads eller komme til OL, det er sekundært.

Men de har en form for ild, gejst, lyst og drive.

Hos Google har de også en ambition om at blive bedre til at arbejde i teams. De nedsatte derfor et internt team, som interviewede hundredvis af ansatte og måske havde en forventning om at komme frem til et unikt og hidtil ukendt resultat.

Men da alle data var indsamlet og analyseret, viste løsningen sig at være den, som ledelsesguruer har skrevet og snakket om i årevis. Og den er, at godt samarbejde i teamet opstår når:

–  Det er mindre vigtigt, hvem der er med på holdet og mere vigtigt hvordan dem, som er på holdet, behandler hinanden og samarbejder.

–  Der er respekt for hinandens meninger og følelser.

–  Man lytter til hinanden med en intention om at forstå og forholde sig til hinanden.

Dybest set er dette jo ganske almindelig dannelse og pli, men meget ofte ikke almen praksis.

Google skabte en fælles overbevisning af, at det altid er okay og nødvendigt at begå fejl, uden at man af den grund bliver gjort til grin.

Så snart det er muligt at blive gjort til grin, vil de fleste vælge ikke at være innovative, eksperimentere eller tage chancer. Og det er jo disse værdier, som Google´s succes jo netop er bygget på.

Dette viser også, at opskriften på “det ekstraordinære” resultat, oftest ikke er raketvidenskab. Men vejen dertil er sjældent enkel og det kan være umuligt at se, hvis man selv er en del af processen.

Så konklusionen hos Google var; JUST BE NICE J

De bedste hilsner

Michael Hansen
www.bymichaelhansen.com

Læs Google´s artikel her:

http://qz.com/625870/after-years-of-intensive-analysis-google-discovers-the-key-to-good-teamwork-is-being-nice/?utm_source=atlfb

Få gratis inspiration
It´s all about mindset
Vi sender ikke Spam kun gratis inspiration
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig nyhedsbrev
ErrorHere