Skip to the content

Er du en High-Performer?

Der findes ikke en endegyldig sandhed på definitionen af en High-Performer. Men ord som målrettet, vedholden, modig, produktiv og motiveret er ord som meget beskrivende for en High-Performer.
I min video kan du høre mere om High-Performers og spejle dig selv om du mener du er en High-Performer. 

Læs også nogle af mine blog indlæg og bliv yderligere inspireret. 

Du må rigtig gerne dele disse indlæg. Tak! 

Visionen er vigtigst – 3 ting du skal have styr på

Det som kendetegner de bedste performere, er at de har et klart indre billede af hvor de gerne vil hen. Det gælder organisationer, teams og enkeltpersoner.  

I skabelsen af en vision, er der 3 spørgsmål du skal kunne svare på, som er vigtigere end noget andet.

1: Hvorfor vil du det?   ...

Livet er miserabelt...

…det meste af tiden. Men er det ikke det hele værd?

Som professionel golfspiller slår man måske 1-2 helt perfekte slag på en runde, hvor der oftest bruges imellem 67-75 slag i alt. Resten er enten middelmådigt eller noget møg.

Øjeblikke hvor det hele går op i en højere enhed er sjældne og hvis det kun er her man trives, så bliver livet hurtigt en meget lang miserabel rejse.

Vær den dummeste

Vær altid sammen med mennesker som er klogere end dig selv

Dem som mente jorden var flad, var også mest begejstrede for at være sammen med andre som delte deres holdning. Men hvorfor? Det er fordi det er trygt og sikkert at være sammen med nogle som ikke får dig ud på glat is.

Men hvis du vil udvikle dig, være kreativ og komme på nye ideer baseret på ny viden, skal du søge mennesker som er anderledes og klogere end dig selv. Med andre ord skal du bevidst opsøge forskelligheder og folk som ”provokerer” dig.

For at bevare et mindset som er elastisk og som kan følge med udviklingen, skal du udfordres og skubbes til. Gør du ikke dette, bliver du meget hurtigt sur og gammel at høre på.

Det skal gøre ondt

High performance indebærer altid svære valg.

Jeg har brugt tæt på 20 år på at spille elite og professionel golf. Undervejs har jeg mødt talentfulde spillere som kunne have skabt store resultater. Men de ville ikke tage de svære valg, og kom derfor ikke så langt som deres talent rakte til.
Tilvalg betyder fravalg.

Hvis du vil skabe high-performance, for dig selv, dit team eller i din virksomhed, så kræver det at man tager svære valg, og det er ofte forbundet med en stor mængde ubehag og kan gøre en selv og andre kede af det. Dette er ikke at forveksle med at være hård eller egoistisk. Tværtimod faktisk.

Vi tager allesammen mange hundrede beslutninger hver dag, og summen af disse beslutninger udgør resultatet af vores liv.

Jeg gider dig ikke

…hvis du ikke er blevet anbefalet af en ven

Jeg gider ikke købe dit produkt, dit koncept eller løsning. Men jeg vil rigtig gerne købe dig.

Mennesker køber mennesker. Vi lever i en verden i dag hvor uddannelse aldrig har været mere let tilgængeligt og hvor produkter, løsninger og koncepter kan kopieres på meget kort tid.

Det er så synd for mig

Kender du typen, der altid synes, det er så synd for dem selv? Og uanset hvilke ulykker, der sker omkring dem, så er det aldrig deres skyld? Man bliver efter kort tid oftest træt af at omgås dem.

Deres tilstedeværelse har samme effekt på en, som hvis man i længere tid skulle slæbe rundt på en rygsæk med 5-10 mursten!

Og siger man noget til dem, opstår der meget hurtigt en konflikt, som oftest hverken er særlig rar eller rationel.

Men hvorfor er nogle mennesker sådan?

Sådan gør du det under pres

Nu er det din tur, bliver der sagt!

Du kender nok følelsen – Det er din tur til at rejse dig og lave dit indlæg foran hele gruppen. Du har forberedt dig, og det, du skal fremlægge betyder rigtig meget for dig. Det skal bare gå godt.

Du sveder, hjertet banker hurtigt, du bliver glemsom og begynder at tvivle på egne evner. Dine bevægelser og normale adfærd ændres, og du fokuserer udelukkende på: ”Hvad tænker de andre – bare de ikke lægger mærke til, at jeg er hamrende nervøs”
Men hvad er det, der sker med dig lige i det øjeblik, hvor usikkerheden sætter ind? Hvorfor mister du din indre styring, og din performance er langt under det niveau du ellers er på når du er bedst?

Er din branche Nokia i langsom gengivelse?

På et bestyrelsesmøde i Nokia´s stormagtdage udtalte den daværende CEO, at ingen ville betale 1.000 dollars for en smartphone, og at han slet ikke kunne se, at Apple nogen sinde ville blive en spiller på mobiltelefonmarkedet.

Det holdt så ikke stik.

Og hvis du i dag fortæller en teenager, at den mest solgte mobiltelefon nogensinde er en Nokia 3210, vil rigtig mange af dem sige: ”Hvad er Nokia?”

Bedste business bog længe!

Jeg er en af dem, som aldrig helt er kommet med på krimibølgen. Til gengæld kan jeg blive blød af knæene af ledelseslitteratur af den slags, der blandt andet kan købes i lufthavnen.

For nylig fik jeg af en kunde anbefalet ”Search Inside Yourself” af Chade-Meng Tan, som er skaberen af Googles meget succesfulde “Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR)” program, som rigtigt mange Google-ansatte over hele verden har deltaget i.

Så hvad får du ud af at læse denne bog?

Derfor skal topledere ikke dyrke triatlon

Af en eller anden grund er det ikke længere nok for danske ledere at stå i spidsen for en virksomhed og sørge for afkast, medarbejdere og kunder. Flere og flere topchefer dyrker nemlig ekstremsport i fritiden.

Men er sport ikke sundt og godt?

Jo, det er det da afgjort. Og motion i moderat omfang er voldsomt stress nedsættende og fysisk fantastisk på alle måder.
Så hvorfor har en tidligere professionel golfspiller som mig så noget imod triatlon og iron mans?

Sådan undgår du stress og udbrændthed for evigt

Jeg har efterhånden afholdt flere tusinde coaching og udviklingssessioner med erhvervsfolk på alle niveauer. Hos mere end hver anden var stress en del af udfordringen og ofte en stor hindring i forhold til trivsel, glæde og performance.

Bruger du ledelse i din ledelse ?

For at prøve noget nyt er der i dette nyhedsbrev en lidt anden vinkel end normalt og en gevinst til en heldig deltager.
Du er også velkommen til at sende dette videre til en i dit netværk. Jeg håber du vil lege med.

Folkeskoleelever lærer at tale lige godt engelsk, uanset om deres lærer er uddannet som engelsklærer eller ej. For ifølge en analyse fra tænketanken CEPOS har det nemlig ingen betydning på elevernes faglige niveau og udbytte af undervisningen, hvorvidt lærerne har eller ikke har linjefagskompetencer i de fag, de underviser i.

Hvilken vej vil du køre på rulletrappen?

Måden du udvikler dig og din erhvervskarriere er som at bevæge som opad på en nedadkørende rulletrappe. Gør du ingenting så kører du med ned. For at komme opad, skal du selv gøre noget.

Så kig tilbage på dine resultater de sidste 2, 5 eller 10 år. Hvad er din adfærd på rulletrappen?

Sidder du fast i en BMW?

The Greatest enemy of Great – is good!

Citat: Jim Collins – forfatter til bestselleren “From Good to Great”

Du har sikkert hørt om BMW-syndromet, hvor væksten i en virksomhed går i stå, når ejeren har fået råd til at anskaffe sig en stor luksusbil.

Sådan sælger du, uden at sælge!

Hvad er vigtigst, hvis du vil skabe vækst i din virksomhed: At være rigtig god til at forstå dine kunder eller være faglig dygtig?

Svaret er, at du skal kunne begge dele. Og det var en udfordring for Øernes Revision, som ganske vist har en masse fagligt meget dygtige og gode medarbejdere. Men mange af dem ”turde” ikke altid tage kontakt til kunderne, byde ind på nye opgaver eller igangsætte en mere personlig og ikke-faglig dialog med kunderne.

En strategi der virker!

Du har lagt en ny strategi. Men hvorfor virker den ikke?


Det er ikke strategien men måden du eksekverer på, der gør hele forskellen!

Mange er gode til at opstille visioner og planer for sig selv og deres virksomhed. Men det eneste, der kan realisere planerne og sikre succes, er måden planerne eksekveres på.

Jeg bliver partner i FranklinCovey

I min ende af verden er der sket noget væsentligt. Jeg er nemlig indtrådt som Associated Partner i FranklinCovey i Danmark og er nu gået i gang med at blive certificeret i FranklinCovey programmer. De fleste kender Franklin Covey fra bogen ”De 7 Gode Vaner™” skrevet af manden bag det hele, Stephen Covey.

“Kun hvis det drejer sig om at vinde”

”Det eneste emne, der kunne få mig til at skrive en bog, er hvis det handler om at vinde.
Fordi jeg syntes det er skønt at vinde. Ikke bare skønt – FANTASTISK.
Det er skønt at vinde i erhvervslivet, for når virksomheder vinder, så trives og vokser mennesker. Der kommer flere arbejdspladser og flere muligheder overalt og for alle. Folk ser lyst på fremtiden.


“Dit mindset afgør om du får succes”

Vil du have noget nyt – ……………må du gøre noget nyt!

Du kender det sikkert. Følelsen af, hvis I på din arbejdsplads gjorde nogle få ting anderledes, så ville det gøre en meget stor forskel på resultatet!

Men vi mennesker er vanedyr, og vi bryder os oftest ikke om forandringer. Og det er især svært, når vi har haft de samme vaner, igennem lang tid.

En ting du kan lære af Caroline Wozniack

Måske er hun pt. ikke det bedste eksempel. Hun har haft det svært det seneste 1½ år , og tingene er ikke gået som ønsket. Men har vi danskere ikke også været meget hårde ved hende?
Hun er pt. nr. 7 i verden i en sportsgren, hvor konkurrencen på verdensplan internt måske kun kan sammenlignes med fodbold og golf.

Det handler om dem, IKKE om dig?

Velkommen tilbage fra sommerferie. Håber, du har fået strøm på batterierne og nu er klar på at skabe nogle flotte resultater resten af året!

Jeg glæder mig – det håber jeg også, du gør.

3 ting, din chef vil elske dig for!

Livet er nemmest, når chefen elsker dig. Uanset om du lige er startet i en ny stilling eller har været det samme sted længe.

Vejen til chefens hjerte behøver ikke altid være så besværlig. For hvad er det egentlig chefen gerne vil have?
Tro det eller ej. Chefer er ligesom alle andre mennesker. De vil have stabilitet, sikkerhed, tryghed, glæde og være omgivet af mennesker, som løser de opgaver, de har fået eller blevet ansat til at løse, og det kan man vel ikke bebrejde chefen!

Succes

Har du det lige som mig?


Selvom det er ferie, så er det ok at dygtiggøre sig og blive bare en anelse klogere?
Det er ofte i mine ferier, jeg får læst de bøger, som længe har ligget og ”råbt” på mig i bogreolen.
For nogle måneder siden fik jeg en bog foræret af en god ven og kunde i min forretning, som til daglig arbejder med ledelse kva hendes stilling som HR-chef i en stor international virksomhed.

Hvad vil du egentligt?

Næsten uanset hvilket arbejdsområde, jeg arbejder med hos mine kunder, kommer dette spørgsmål op: Hvad vil du egentlig?

Jeg holder virkelig meget af at være sammen med mine kunder. De er interessante mennesker, fagligt meget dygtige, og mange af dem er nogle af deres branches dygtigste. De brænder for deres arbejde og har en dyb passion for hele tiden at blive dygtigere.

Pres er sundt!

Nu er det din tur, bliver der sagt!


Du kender følelsen – Det er din tur til at rejse dig og holde en tale for en større gruppe mennesker. Du har forberedt dig, og det, du skal fremlægge betyder meget for dig og for din virksomhed. Det er med andre ord vigtigt, at du gør det godt.

Vil du med til OL?

Der er mange fælles træk, i den verden som erhvervslivets top lever i, og den verden professionelle sportsudøvere lever i. Jeg oplever ofte, at top erhvervsfolk har dyrket elite idræt som unge og er meget intereseret i professionel idræt og følger tæt med i hverdagen hos deres ynglings atlet eller hold.

Coach – ikke kørelærer!

Da jeg var syv år gammel, havde jeg gået til bordtennis i 5-6 måneder.

Til et arrangement, hvor familien var samlet, annoncerede jeg, at jeg ville være professionel bordtennisspiller og leve af det resten af livet.

88/12

Selvom det er 20 år siden, jeg gik ud af folkeskolen, har jeg stadig kontakt med en stor del af mine daværende klassekammerater. Det er skægt at følge dem alle sammen og se , hvordan deres liv udvikler sig.

Når jeg kigger tilbage, er der i dag nødvendigvis ikke sammenhæng imellem deres faglige niveau i skoletiden og deres erhvervssucces i dag. Kendetegnet ved dem, der har opnået mest succes i dag, er, at de udviser den rette indstilling, har et højt indre drive og tager chancer, når det er nødvendigt.

Er du top 3 % ?

Målsætninger – Alle taler om, hvor vigtige målsætninger er for at opnå succes.

Jo flere kunder jeg arbejder med, jo oftere bliver jeg bekræftet i antagelsen af, at manglen på målsætning er roden til alt ondt. Der er virkeligt plads til forbedring.

Gode målsætninger er alt afgørende for at holde fokus på de mål, du arbejder hen imod hver dag.

Sådan bliver du lykkelig og tilfreds

”Intet er godt eller dårligt. Det bliver det først, når man tænker”

Citat: Shakespeare

Da jeg gik i folkeskole, var der en kampagne om sund mad. Sloganet var; ”Du bliver, hvad du spiser”.  

Hvis jeg skulle lave en kampagne i dag, som virkelig ville rykke noget for mange mennesker, skulle den hedde: ”Du bliver, hvad du tænker”.

Mentaltræning har lært OL-svømmer at elske de sidste hårde sekunder

De fleste, som læser mine indlæg, kan se, at det primært handler om erhvervslivet og dertil relaterede emner. Men jeg hjælper også nogle meget dygtige, professionelle sportsfolk med mentaltræning.  

Når jeg er sammen med dem, har jeg det lidt som en pensioneret cirkushest, der elsker at bidrage fra sidelinien, så de kan blive endnu bedre til at præstere. En rolle jeg virkelig elsker og er passioneret omkring.

Tro på dig selv, så kan du opnå meget mere. Læs her hvordan.

Alle kender følelsen, og alle snakker om det. At tro på sig selv og alle de ting, vi kan og vi skaber i specifikke situationer, når vi har troen.

Og om hvorfor nogle tror mere på sig selv end andre, og om hvorfor troen på ens egne evner kan være pist væk i tilspidsede og vigtige situationer.

En vinderkultur er din største konkurrencemæssige fordel

Alt kan erstattes – undtagen mennesker og kultur. Der snakkes så meget om koncepter og produkter.
Men faktum er, at dine koncepter og produkter aldrig har en chance for at blive bedre end de mennesker,
der arbejder med dem.

Der findes mange eksempler på fantastiske innovative produkter, som er faldet til jorden grundet dårlig ledelse og kultur, ligesom der findes mange eksempler på middelmådige produkter, der klarer sig fantastisk takket være en fantastisk virksomhedskultur, som har en positiv effekt helt ud i det yderste led.

7 regler for at vinde

Alle snakker om at vinde og opnå mål, men meget få er specifikke og konkrete. Hverdagen anno 2016 er som
at stå i en sandstorm: Hvis du ikke her har en skarp, enkel og ligetil plan, så er dine odds meget dårlige.

Følger du disse syv regler, vil du opnå en meget høj grad af personlig ledelse.

Du er dine omgivelser

Hvis du har været til fest med din gamle skoleklasse, har du måske lagt mærke til, at folk har en tendens til at falde ind i de roller, som de også havde i skoletiden på trods af, at det er mange år siden, I gik i skole sammen. Og det er selvom, mange faktisk har ændret sig markant og ingen andre i dag kender ham eller hende som “klassens klovn” eller “spasmager”. 

Hjælp til iværksættere på SeierCapital.com

Lars Seier Christensen er bedst kendt som stifter og direktør i Saxo Bank, hvor han netop har trukket sig tilbage for at få mere tid til SeierCapital, som er et venture selskab med kun ham selv som investor. En vigtig del af hans mission er at skabe et netværk af iværksættere og tilbyde dem adgang til alle de rådgivere og værktøjer, de måtte have brug for, så de kan opnå bedst mulig succes.  

Måltavle

Hvad er din drøm?
Nu skal der ske noget, synes mange når et nyt år starter. Der laves nytårsfortsætter og opstilles nye mål. Der skal ske noget mere – meget mere – end i det forgangne år. At handle giver nemlig en personlig tilfredsstillelse. Så denne følelse er fantastisk og helt naturligt.

Snak pænt til dig selv

Hvis jeg som ung elitegolfspiller selv slog et skævt slag, var det ofte ikke særlige pæne ord, der kom ud af min mund.
Der var næsten ikke grænser for, hvad jeg kunne kalde mig selv på golfbanen i håb om, at jeg havde slået mit livs sidste skævert.

På et tidspunkt fortalte en idrætscoach, jeg skulle passe på med, hvad jeg kaldte mig selv. ”For du ender med at tro på det, du selv siger.”

Derfor skal du lære at sove godt om natten

Jeg er opvokset i sportens verden, hvor søvn betragtes som en del af din træning/restituering. Søvn var noget man planlagde og prioriterede højt, og fik man for lidt søvn, var det lig med nedsat performance. Det var der ganske enkelt ikke råd til.

Et tip til dig fra Tiger Woods

Uden tøven mener jeg Tiger Woods er rangeret i top-5 over bedste sportsudøvere i dette århundrede. Og han er måske den bedste golfspiller der nogen sinde har spiller spillet. Tiger Woods adskiller sig markant fra alle andre golfspillere i nyere tid ved at han mere end nogle andre tør at tabe. Han er næsten kompromisløs, uanset hvor meget der er på spil.

Og hvad kan vi så bruge det til?

Spiller du stadig stjernen på dit hold?

Lad os sige, at du i de første 5-10 år af din karriere har været en rigtig dygtig specialist inden for dit område. Du har klaret dig godt og er kravlet hurtigt op af karrierestigen. Du er med rette blevet betragtet som en nøglespiller – måske ligefrem en stjerne – takket være dine strålende resultater. Og siden er du blevet forfremmet til leder.

Sådan skaber du et Dream Team

Selv ledere kan bedst lide lette og enkle løsninger.
Derfor er de mest populære medarbejdere dem, som er socialt velfungerende, stabile, selvkørende, målrettede og kan performe.
Og som har samme værdisæt som dig i forhold til tillid, loyalitet, retfærdighed, punktlighed m.m.

Måltavle – 20-60% mere effektiv!

Nu skal der ske noget, synes mange når et nyt år starter. Der laves nytårsfortsætter og opstilles nye mål. Der skal ske noget mere – megetmere – end i det forgangne år. At handle giver nemlig en personlig tilfredsstillelse. Så denne følelse er fantastisk og helt naturligt.

Derfor skal du vente med at tage på kursus

Udvikling er et menneskeligt behov. Udvikling giver variation, glæde og følelsen af at man forbedrer sig.

Men inden du melder dig til et kursus i selvudvikling, lederudvikling, teamudvikling osv. så overvej meget nøje, hvorfor du vil på kursus? Er det udvikling for udviklingens skyld, som jo altså giver en følelse af at forbedre sig.

Eller har du rent faktisk et mål om noget specifikt, du ønsker at blive dygtigere til?

Tag det første skridt

Ring eller skriv for at booke en uforpligtende snak.