Skip to the content

Sådan undgår du stress og udbrændthed for evigt

Jeg har efterhånden afholdt flere tusinde coaching og udviklingssessioner med erhvervsfolk på alle niveauer. Hos mere end hver anden var stress en del af udfordringen og ofte en stor hindring i forhold til trivsel, glæde og performance.

Sådan bliver du lykkelig og tilfreds

”Intet er godt eller dårligt. Det bliver det først, når man tænker”

Citat: Shakespeare

Da jeg gik i folkeskole, var der en kampagne om sund mad. Sloganet var; ”Du bliver, hvad du spiser”.  

Hvis jeg skulle lave en kampagne i dag, som virkelig ville rykke noget for mange mennesker, skulle den hedde: ”Du bliver, hvad du tænker”.

Mentaltræning har lært OL-svømmer at elske de sidste hårde sekunder

De fleste, som læser mine indlæg, kan se, at det primært handler om erhvervslivet og dertil relaterede emner. Men jeg hjælper også nogle meget dygtige, professionelle sportsfolk med mentaltræning.  

Når jeg er sammen med dem, har jeg det lidt som en pensioneret cirkushest, der elsker at bidrage fra sidelinien, så de kan blive endnu bedre til at præstere. En rolle jeg virkelig elsker og er passioneret omkring.

Tro på dig selv, så kan du opnå meget mere. Læs her hvordan.

Alle kender følelsen, og alle snakker om det. At tro på sig selv og alle de ting, vi kan og vi skaber i specifikke situationer, når vi har troen.

Og om hvorfor nogle tror mere på sig selv end andre, og om hvorfor troen på ens egne evner kan være pist væk i tilspidsede og vigtige situationer.

En vinderkultur er din største konkurrencemæssige fordel

Alt kan erstattes – undtagen mennesker og kultur. Der snakkes så meget om koncepter og produkter.
Men faktum er, at dine koncepter og produkter aldrig har en chance for at blive bedre end de mennesker,
der arbejder med dem.

Der findes mange eksempler på fantastiske innovative produkter, som er faldet til jorden grundet dårlig ledelse og kultur, ligesom der findes mange eksempler på middelmådige produkter, der klarer sig fantastisk takket være en fantastisk virksomhedskultur, som har en positiv effekt helt ud i det yderste led.

7 regler for at vinde

Alle snakker om at vinde og opnå mål, men meget få er specifikke og konkrete. Hverdagen anno 2016 er som
at stå i en sandstorm: Hvis du ikke her har en skarp, enkel og ligetil plan, så er dine odds meget dårlige.

Følger du disse syv regler, vil du opnå en meget høj grad af personlig ledelse.

Du er dine omgivelser

Hvis du har været til fest med din gamle skoleklasse, har du måske lagt mærke til, at folk har en tendens til at falde ind i de roller, som de også havde i skoletiden på trods af, at det er mange år siden, I gik i skole sammen. Og det er selvom, mange faktisk har ændret sig markant og ingen andre i dag kender ham eller hende som “klassens klovn” eller “spasmager”. 

Hjælp til iværksættere på SeierCapital.com

Lars Seier Christensen er bedst kendt som stifter og direktør i Saxo Bank, hvor han netop har trukket sig tilbage for at få mere tid til SeierCapital, som er et venture selskab med kun ham selv som investor. En vigtig del af hans mission er at skabe et netværk af iværksættere og tilbyde dem adgang til alle de rådgivere og værktøjer, de måtte have brug for, så de kan opnå bedst mulig succes.  

Måltavle

Hvad er din drøm?
Nu skal der ske noget, synes mange når et nyt år starter. Der laves nytårsfortsætter og opstilles nye mål. Der skal ske noget mere – meget mere – end i det forgangne år. At handle giver nemlig en personlig tilfredsstillelse. Så denne følelse er fantastisk og helt naturligt.

Snak pænt til dig selv

Hvis jeg som ung elitegolfspiller selv slog et skævt slag, var det ofte ikke særlige pæne ord, der kom ud af min mund.
Der var næsten ikke grænser for, hvad jeg kunne kalde mig selv på golfbanen i håb om, at jeg havde slået mit livs sidste skævert.

På et tidspunkt fortalte en idrætscoach, jeg skulle passe på med, hvad jeg kaldte mig selv. ”For du ender med at tro på det, du selv siger.”

Derfor skal du lære at sove godt om natten

Jeg er opvokset i sportens verden, hvor søvn betragtes som en del af din træning/restituering. Søvn var noget man planlagde og prioriterede højt, og fik man for lidt søvn, var det lig med nedsat performance. Det var der ganske enkelt ikke råd til.

Et tip til dig fra Tiger Woods

Uden tøven mener jeg Tiger Woods er rangeret i top-5 over bedste sportsudøvere i dette århundrede. Og han er måske den bedste golfspiller der nogen sinde har spiller spillet. Tiger Woods adskiller sig markant fra alle andre golfspillere i nyere tid ved at han mere end nogle andre tør at tabe. Han er næsten kompromisløs, uanset hvor meget der er på spil.

Og hvad kan vi så bruge det til?

Spiller du stadig stjernen på dit hold?

Lad os sige, at du i de første 5-10 år af din karriere har været en rigtig dygtig specialist inden for dit område. Du har klaret dig godt og er kravlet hurtigt op af karrierestigen. Du er med rette blevet betragtet som en nøglespiller – måske ligefrem en stjerne – takket være dine strålende resultater. Og siden er du blevet forfremmet til leder.

Sådan skaber du et Dream Team

Selv ledere kan bedst lide lette og enkle løsninger.
Derfor er de mest populære medarbejdere dem, som er socialt velfungerende, stabile, selvkørende, målrettede og kan performe.
Og som har samme værdisæt som dig i forhold til tillid, loyalitet, retfærdighed, punktlighed m.m.

Måltavle – 20-60% mere effektiv!

Nu skal der ske noget, synes mange når et nyt år starter. Der laves nytårsfortsætter og opstilles nye mål. Der skal ske noget mere – megetmere – end i det forgangne år. At handle giver nemlig en personlig tilfredsstillelse. Så denne følelse er fantastisk og helt naturligt.

Derfor skal du vente med at tage på kursus

Udvikling er et menneskeligt behov. Udvikling giver variation, glæde og følelsen af at man forbedrer sig.

Men inden du melder dig til et kursus i selvudvikling, lederudvikling, teamudvikling osv. så overvej meget nøje, hvorfor du vil på kursus? Er det udvikling for udviklingens skyld, som jo altså giver en følelse af at forbedre sig.

Eller har du rent faktisk et mål om noget specifikt, du ønsker at blive dygtigere til?